Nieuws

Startups in regio Utrecht goed voor 1694 banen

15 januari 2018

De regio’s Utrecht en Gooi en Vechtstreek tellen bij elkaar 209 startups die sinds 2012 zijn gestart en nu nog steeds actief zijn. Bij deze bedrijven werken in totaal 1694 personen.

Dat blijkt uit de verkenning naar werkgelegenheid bij startups in de regio Utrecht, uitgevoerd onder regie van StartupUtrecht. StartupUtrecht is een samenwerkingsverband van partners in de brede regio Utrecht en zet zich in voor versterking van het startupklimaat in de stad en de regio. Het onderzoek is gebaseerd op interviews met startups zelf en de data van bedrijven, organisaties, opleidingen en instanties die met startups werken.

Definitie startup 
Een startup is een bedrijf dat ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, tussen de 1 en 5 jaar jong is, bij de start minimaal twee founders in dienst had, een innovatief product of dienst aanbiedt en een schaalbaar en repeteerbaar businessmodel heeft

Werken aan een volwassen Utrechts startupklimaat 
De cijfers en inzichten geven volgens Inez Teunissen, directeur StartupUtrecht, aan dat Utrecht een groeiend startupklimaat heeft. “Uit onze verkenning blijkt dat de startups ook echt voor werkgelegenheid zorgen in Utrecht. Onder de vlag van StartupUtrecht investeren partijen zoals de gemeente Utrecht, incubators en Economic Board Utrecht, daarom in een verdere ontwikkeling van het startup-ecosysteem. Daarbij leggen we nadruk op drie onderdelen: toegang tot kapitaal, corporates en talent en skills. Daar zien we nog ruimte voor verbetering. Als we dit onderzoek over drie jaar herhalen, willen we een verdere stevige groei zien, zowel in het totale aantal startups als in het aantal startups dat doorgroeit naar scale-up.”

Jeroen Kreijkamp, wethouder Economische Zaken gemeente Utrecht: “Deze cijfers onderstrepen waarom we investeren in een goed klimaat voor startups en scale-ups. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid en innovatie.”

Bijlagen

  Hyperlink De startupkaart van de regio Utrecht

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht en/of interviewverzoeken voor Inez Teunissen, directeur StartupUtrecht, neem contact op met:
Rutger Huizenga
Communicatie StartupUtrecht
Email: rutger@startuputrecht.com
Mobiel: 06-52519583

 

Over StartupUtrecht
StartupUtrecht brengt startups, scale-ups, corporates, angel investors, venture capitalists, lokale overheden, banken en universiteiten bij elkaar om het Utrechtse startup-ecosysteem op te bouwen en te laten groeien. StartupUtrecht helpt startups en scale-ups met het toegankelijk maken van de toegang tot kapitaal, bedrijven en talent.

StartupUtrecht is een samenwerikingsverband van verschillende partners uit de regio Utrecht. Dit zijn de gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Utrechtinc, Holland Startup, Studentsinc, DutchGameGarden, Jaarbeurs, Capgemini, NS, Seats2Meet, Digitalhealthstartup.eu, MediaMatters, PNO, Vechtclub XL, Hooghiemstra, Graduate space, Utrecht Center of Entrepreneurship, Regio Gooi en Vecht en Nyenrode.

StartupUtrecht is de officiële hub in Utrecht onder de paraplu van het StartupDelta-initiatief.

contact