Nieuws

Jan Terlouw was centrale gastspreker bij het Taal doet meer college in Rudolf Magnus

10 juli 2017

Jan Terlouw was 29 juni aanwezig als centrale gastspreker in Rudolf Magnus bij het Taal doet meer college: Vitaal doet meer!

“Ontzettend leuk om een zaal met mensen te zien waar de vitaliteit uit de ogen spat”, aldus Jan Terlouw. En laat ‘Vitaal doet meer!’ net het thema zijn van het Taal doet meer college waar Jan Terlouw donderdag 29 juni de centrale gastspreker was. In een volle zaal met vrijwilligers en andere betrokkenen bij de activiteiten van Taal doet meer, gaf hij zijn college.

De aanwezigen leerden dat zij niet alleen bezig zijn een ander de Nederlandse taal te leren: het is een samenleving in de letterlijke zin van het woord. Eigenlijk zijn vrijwilligers vooral bezig om mensen te laten merken dat zij erbij horen. Dat is nodig, want we hebben een enorme behoefte om elkaar te vertrouwen en taal is hierbij een anker voor je emoties. Het advies van Jan Terlouw luidt dan ook: “Durf het avontuur aan te gaan, blijf actief en investeer in vertrouwen”.

Over Taal doet meer
Taal doet meer zorgt er met zo’n 900 vrijwilligers per jaar voor dat nieuwe Utrechters met een andere moedertaal dan het Nederlands kunnen meedoen in de Utrechtse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een rode draad in het werk van de organisatie. Diverse taalcoaches, (taal)mentoren, huiswerkbegeleiders en Eigen Kracht coaches zijn dagelijks actief om nieuwe Utrechters hun blikveld te laten verbreden en hun talenten te laten ontwikkelen. De vrijwilligers dragen op deze manier ook bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.

Foto’s van Ebru Aydin.

contact